Registracijo uporabnika lahko izvede vsak uporabnik sam (ali pa predstavnik kluba za udeležence tečaja). V prijavnem oknu na desni strani izberi opcijo "Ustvari Račun" in izpolni prijavne podatke. V času enega delovnega dne bo registracija potrjena in portal boš lahko nemoteno uporabljal.


Namen in vloga radioamaterskega izobraževalnega portala

Izobraževalni portal je namenjen pomoči pri usposabljanju in izobraževanju novega roda radioamaterjev. Dobrodošli so seveda tudi vsi radioamaterji, ki bi želeli svoje znanje obnoviti in se preveriti v reševanju kratkega vzorčnega testa. Uporaba portala ni omejena na uporabnike kluba S59UAR, ampak vsem slovenskim radioklubom.

Kontakti in vse nadaljnje informacije glede uporabe portala so na voljo preko spletne strani S59UAR oziroma preko predsednika kluba s59uar.

Uporaba portala je brezplačna in bo takšna tudi ostala.

73 DE S50KZ, S50BZ, S51BX

Available courses

Tečaj je namenjen preverjanju znanja in pripravam na opravljanje tečaja za pridobitev licence radioamaterja. Vprašanja, ki so vključena v preizkus znanja, predstavljajo vprašanja, ki so povzeta po različnih zbirkah in gradivih, predstavljajo pa splošen nabor vprašanj. Na izpitu se pojavijo sorodna vprašanja.

Test, ki je na voljo lahko opravljajo tudi radioamaterji, s že pridobljenim certifikatom oziroma pridobljenim znakom z namenom preverjanja lastnega znanja s tega področja.

Prijetno preverjanje znanja

Tečaj je namenjen predstavitvi uporabe tega portala. V tečaju se naučite kako se portal uporablja, kako se prijavite na tečaj, kako lahko nastavite svoj profil, kako lahko posredujete sporočilo drugemu udeležencu portala...

Tečaj in vsebina je namenjena vsem, ki se želijo pričeti ukvarjati s tem čudovitim hobijem. V vsebini, ki sledi so pripravljeni osnovni podatki in informacije - od tega kakšno postajo izbrati, kaj je potrebno paziti pri nakupu, do osnovnega spoznavanja in vloge komponent, ki sestavljajo delovno okolje radioamaterja. Odveč ne bo prebrati niti navodil, kaj je potrebno opraviti in pregledati preden pričnete s prvim delom s postajo, kako nam pri delu pomaga računalnik, kako organizirati delovno površino radioamaterja in še več drugega.

Prijetno branje.

CHIRP je program, ki je namenjen programiranju radijskih postaj. Tečaj poleg predstavitve kako uporabimo program, predstavlja tudi kaj potrebujemo za izvedbo programiranja. Na praktičnem primeru je prikazon celoten postopek programiranja radijske postaje.

Prijetno branje.